BUA DEKORS OPPSKRIFT PÅ JULEKONFEKT! NAM!
Liker du sjokolade, mint, fiken, dadler og peanøtter, da har vi funnet oppskriften! Alle 3 sortene ble kjempegode og skal lages igjen neste år! :-)
Vi har akkurat nå mange konfektfat fra Riviera Maison, flotte på bordet med både lys, kaker og konfekt!
Et lite konfektfat med en høyde på 12 cm.
Flott med mange fat sammen i forskjellige høyder.
Konfektfat høyde 16 cm KJØP HER
Konfektfat 13 cm høy. KJØP HER
Stjerne konfekt/kakefat 9 cm høyde KJØP HER
OPPSKRIFT KONFEKT
HVITE TOPPER
150 gr hvit sjokolade
100 gr mandler
50 gr cashewnøtter m/salt
5-6 dråper anisolje
Grovhakk mandlene og rist dem i ovnen i 5 miniutter på 150 grader. Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn mandler og grovhakka nøtter. Sett sjokoladen i topper på bakepapir og sett dem kaldt i 1 time før de haes på boks. Oppbevares kaldt.
MINTSJOKOLADE
600 gr melis
2 eggehviter
30 dråper peppermynteolje
100 gr mørk kokesjokolade
100 gr lys kokesjokolade
20 gr hvit sjokolade
Alt blandes sammen til en deig og kjevles ut på bakepapir. Legg bakepapir over og under deigen når du kjevler. Kjevle tynt til ca 3 mm. Smelt 1 plate mørk kokesjokolade, smør på halve leiven og brett den delen som ikke har sjokolade over. Smelt så 1 plate lys kokesjokolade og smør det på toppen. Til pynt har jeg brukt ca 20 gram hvit sjokolade som jeg sprøtet over. Sett mintsjokoladen kaldt og etter 30 minutter, skjær opp konfekten i biter. Oppbevares kaldt.
FIKEN/DADDEL-KONFEKT
100 gr cashewnøtter
150 gr dadler
100 gr fiken
Kjør alt sammen i en blender, det blir veldig seigt, så kjør blenderen av og på noen ganger til alt har blandet seg. Når du har en deig, kjevle så ut. Bruk bakepapir over og under deigen. Kjevle til deigen er ca 2 cm og skjær opp passe biter. Sette kaldt og haes på boks.
NAM! NAM! Håper det smaker!