HERMETISERING
Jeg har kjøpt alt for mange klementiner til jul!
Så i dag prøvde jeg meg på
Hermetisering! :-)
Vasket først syltetøyglass og satte de i steikeovnen i 30 min. (La de i kaldt ovn for at de ikke skulle sprekke)
Oppskrift:
1 liter vann
1/2 kg sukker
ca 2 kg klementiner
Kokte opp vann og sukker, la klementinene i det kokende vannet. Klementinene fikk ligge å trekke til de var møre, ca 10-15 min. Så silte jeg av safta og la klementinene i glassa. Kokte så opp safta og slo den over klementinene og satte på lokk med en gang! Jeg glemte å sile safta, derfor ble litt grumsete. Synes nok klementinene ble litt sure, så prøv deg litt frem med sukkeret, kan sikkert ha i mye mer ;-)
På bildet ser du Piskeskål i Mynte-serien fra IB Laursen, stor krukke med lokk og medium krukke med lokk, jutebrikke og stort trebrett.