RABARBRASUPPE
SOMMERMAT
Enkel og god rabarbrasuppe er godt i sommervarmen! Server de i akrylglass og ta med ut til dine gjester.
Glass og mugge finner du hos oss HER. Supre glass som tåler en støyt er greit når du skal spise utendørs.
- OPPSKRIFT til 6 porsjoner:
- 250 g rabarbra
- 1 liter vann
- 200 gram sukker
- 1/2 teskje kanel
- ca. 1 1/2 ss potetmel og 1 dl kaldt vann til jevning
- Slik gjør du
- Vask og skrell rabarbra, kutt i biter. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter. Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Smak til med kanel. Kok opp og suppen er klar til servering.
- Ønsker du kald suppe - sett den i kjøleskapet frem til servering.
- Server gjerne suppen med vaniljeis, fløte eller pisket krem.
- Bruker du litt mer potetmel blir det rabarbragrøt ;-)